Eiendomskreditt styrker laget med erfaren utlånsdirektør


Eiendomskreditt har hatt en fin utvikling de siste årene. Nå styrker kredittforetaket laget med en erfaren utlånsdirektør som skal være med å sikre fremtidig vekst og utvikling.

– Vi har store ambisjoner. Derfor har vi nå gjort noen justeringer av lagoppstillingen. Geir Rasmussen blir direktør for storkunde og partnere, mens Eirik Maurstad kommer inn som utlånsdirektør, sier administrerende direktør i Eiendomskreditt, Jan Kaare Hellevang.

Smidig og effektiv
Med en egen ressurs dedikert til storkunder og partnere viser kredittforetaket at de tar på alvor den satsingen de har hatt mot tilretteleggermiljøene og meglerhusene, det som nå kalles storkunder og partnere.
– Vi har derfor valgt å rendyrke en egen stilling til den videre utviklingen av denne satsingen, sier Hellevang.
Samtidig kommer altså Maurstad inn som ny utlånsdirektør. Han skal lede utlånsområdet i Eiendomskreditt, samtidig som han skal identifisere nye forretningsmuligheter og styrke långiverens kundefokus.
– Det handler om økt involvering med kundene. Vi skal ytterligere profesjonalisere kundereisen og sørge for at den foregår på en så smidig og profesjonell måte som mulig, sier Maurstad.

I stand til å ta raske beslutninger

Noe av årsaken til at han synes Eiendomskreditt er spennende er at selskapet har hatt en veldig fin utvikling over mange år.
– Eiendomskreditt har en sunn utlånsprofil med svært lave tap, samtidig som de har solide eiere, sier Maurstad.
Han forteller at de nå er rigget for ytterligere vekst, noe han ønsker å både ta del i og bidra til.
– Eiendomskreditt har en fleksibel organisasjonsmodell som gjør oss i stand til å kunne ta raske, juridisk bindene beslutninger. Dette skiller oss fra større banker og gjør oss i stand til å være en smidig og effektiv samarbeidspartner, sier Maurstad.

Skal bli større

Maurstad har bred erfaring, først og fremst fra bank. Han har blant annet vært leder for bedriftsmarkedet hos Danske bank i Bergen og banksjef hos SpareBank 1 SR-Bank. I tillegg har han også vært finansdirektør i et internasjonalt subsea selskap. Sist kom han fra stillingen som regiondirektør for Santander Consumer Bank. Maurstad har med andre ord erfaring både fra bank- og kundesiden.
– Dersom vi ser fremover er den krystallklare ambisjonen å ta markedsandeler, både lokalt og nasjonalt. Dette skal vi gjøre ved å blant annet styrke det velfungerende samarbeidet som vi har med eierbankene, men også med satsingen på storkunder og partnere. For å nå disse målene vil det bli tilført ny kapital, noe som gjør oss i stand til å påta oss både flere og større engasjementer, sier Maurstad.