Borettslag

Finansiering av fellesgjeld i borettslag

Det er mange fordeler med å velge Eiendomskreditt som långiver, enten borettslaget skal sette i gang et rehabiliteringsprosjekt eller vil refinansiere eksisterende lån. Vår målsetning er å tilby attraktive lånevilkår over hele lånets løpetid til kunder med lav risiko.

Hva kan vi tilby

Vi kan finansiere fellesgjeld inntil 65% av verdi på borettslag som ligger i attraktive boligområder med god omsetning.

Borettslagets verdi må dokumenteres. Som regel gjør vi dette ved å innhente en verdivurdering fra analyseselskapet Eiendomsverdi. I enkelte tilfeller kan det være nødvendig å fremlegge verditakst eller skriftlig verdivurdering fra en eiendomsmegler.

Eiendomskreditt tilbyr gunstige rentevilkår og mulighet for lang nedbetalingstid, eventuelt med en avdragsfri periode i starten. Les mer om våre lånevilkår og priser 

Vår fleksibilitet med kort intern beslutningsvei, gjør at vi kan ta raske avgjørelser på søknaden.

Vi gir bare tilbud på fellesgjelden og stiller dermed ingen krav til at borettslaget bytter bankforbindelse for andre finansprodukter.

I utgangspunktet må borettslaget bestå av minimum 10 andeler. Dersom laget er mindre gjør vi oppmerksom på at det vil kunne bli foretatt en kredittvurdering av hver andelshaver.

For fellesgjelden stilles eiendomsmassen til borettslaget som sikkerhet, vanligvis med 1.prioritets pant.

Betjeningsevne

Ved behandling av søknaden foretar vi en analyse av borettslagets økonomiske stilling og vurderer borettslagets betjeningsevne basert på regnskap og fremlagte budsjetter og finansieringsplaner.

Et borettslag vurderes å ha tilfredsstillende betalingsevne når det er sannsynliggjort at borettslaget klarer å betjene sine forpliktelser på kort og lang sikt, også i en situasjon med økte rentekostnader.

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg.

Spør oss om finansiering av fellesgjeld

*

For nye kunder er minimum lånebeløp NOK 10 mill.

*

Maksimalt 40 år.

Informasjon om borettslaget
*

Det ser ut til at sikkerheten som stilles for lånet ikke er innenfor de rammer vi setter for den oppgitte lånesum. Du kan alikevel sende inn skjemaet slik at vi kan se om vi sammen finner en løsning.

Grønt lån

Vi ønsker å støtte grønne valg.

Les mer

Behandlingstid

Oversikt over saksgangen

Les mer

Lånebetingelser

Vilkår og priser

Les mer

Rentetyper

Lær mer om fast og flytende rente

Les mer