Fullt hus da Eiendomskreditt satte investeringsmuligheter på dagsorden

Det ble trangt om plassen da Eiendomskreditt inviterte til frokostmøte med temaet ”Finnes det lønnsomme investeringsmuligheter?”.

Rundt 50 eiendomsinteresserte valgte å starte gårsdagen hos Eiendomskreditt. Tema for dagen var ”Finnes det lønnsomme investeringsmuligheter?”, og en av foredragsholderne var Lars Erik Wirsching fra WPS Næringsmegling. Han tok for seg utviklingen i både transaksjons- og utleiemarkedet. 

– 2018 ble et rekordår for omsetning av næringseiendom i Bergen, med et samlet volum på 11 milliarder kroner. Vi har aldri sett lignende nivåer tidligere, sa Wirsching. 

Et av hans råd til de rundt 50 fremmøtte var å kjøpe eiendommer i godt etablerte områder. 
– Så lenge man ikke har en genial idé vil det alltid være større risiko ved å kjøpe eiendom utenfor de etablerte områdene, sa Wirsching. 

Jørgen Falch-Monsen


Stort potensial
En annen foredragsholder var Jørgen Falch-Monsen, som leder Norne Securities sin eiendomssatsing.

– Bergensmarkedet har et enormt potensial når det gjelder syndikering. Mens det på Østlandet de siste årene har blitt gjennomført rundt 600 syndikeringscaser, så er tilsvarende tall i Bergen 22, sa Falch-Monsen.

Eiendomskreditt har en egen satsing på syndikeringsmarkedet og er derfor klar til å imot finansieringsforespørsler fra aktører i dette segmentet.

– Alene eller sammen med Pareto Bank har vi en betydelig løfteevne. Vi ser store muligheter i dette eiendomssegmentet, sier direktør for storkunder og partnere hos Eiendomskreditt, Geir A. Rasmussen.

Svært positiv utvikling
Eiendomskreditt fortalte også litt om den positive utviklingen som selskapet opplever. De siste to årene har utlånsveksten vært på over 50 prosent.

– Den positive trenden fortsetter i år. Vi har aldri hatt like stort tilfang på nye finansieringscaser som vi har hatt så langt i år, sa administrerende direktør i Eiendomskreditt, Jan Kaare Hellevang, som legger til at alt dermed tyder på videre utlånsvekst.

– Vi ønsker å vokse og utviklingen er i tråd med både ambisjoner og strategier, sier Hellevang.
 
Samarbeidsbanken, Pareto Bank, som i 2018 også kom inn på eiersiden i Eiendomskreditt, var også til stede for å fortelle litt om samarbeidet. Kundeansvarlig for næringseiendom i Pareto Bank, Mariann Heggelien gav tilhørerne en orientering om konseptet og hva dette betyr for kundene.

– Vi har den siste tiden vokst mye innen næringseiendom, noe som i stor grad skyldes samarbeidet med Eiendomskreditt. Vi er svært glade for det tette og gode samarbeidet, sa Sven Erik Klepp, som leder Eiendomsfinansiering hos Pareto Bank.